Algemeen
Wanneer start de verhuur?

De start verhuur wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2021. De exacte datum is nog niet bekend. Wilt u graag op de hoogte gebracht worden zodra deze datum vastgesteld is? Zorg er dan voor dat u de nieuwsbrief ontvangt.

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

De verhuur is nog niet gestart. Wilt u automatisch bericht ontvangen als de verhuur van start gaat? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief. U ontvangt dan een update zodra er nieuwe informatie beschikbaar is over de appartementen. Daarnaast brengen wij u op de hoogte van het online verhuurproces. Zo bent u er helemaal klaar voor zodra de verhuur van start gaat.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen en stadswoningen in De Nieuwe Sint Jacob worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om in aanmerking te komen voor huurtoeslag.

Wanneer worden de appartementen en woningen opgeleverd?

De verwachte oplevering is het eerste kwartaal van 2022. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal. De andere kant is dat de bouw zo voorspoedig verloopt dat de oplevering eerder plaatsvindt dan geprognotiseerd. Ook dit is mogelijk.

 

Kan ik de appartementen bezichtigen?

U bent vast erg benieuwd hoe de woningen van De Nieuwe Sint Jacob er uit komen te zien. Omdat het vanwege veiligheidsrichtlijnen op de bouw en de huidige coronamaatregelen niet mogelijk is om zomaar langs te komen, plaatsen wij op deze website impressiebeelden en video’s zodra deze beschikbaar zijn.

Mocht het in de toekomst toch mogelijk zijn om een (model)woning te bezoeken, dan zullen wij u daarover informeren via onze nieuwsbrief. Zorg er dus voor dat u die ontvangt!

Wat is de invloed van de maatregelen omtrent Corona op de bouw?

Op deze website vermelden wij de geplande oplevering van de woningen. Op dit moment verwacht de aannemer dat deze datum wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er verdere beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Wij houden dit goed voor u in de gaten en wanneer u bij ons een woning wilt huren, informeren wij u uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht.

Houd hier dus rekening mee wanneer u de huur opzegt of uw woning verkoopt.

Toetsing en inkomen
Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om te huren in De Nieuwe Sint Jacob?

Om in aanmerking te komen voor een appartement of stadswoning is het van belang dat u kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Als huurder moet u zelf aan deze richtlijnen voldoen, garantstelling van derden is niet mogelijk. Daarnaast is het belangrijk dat u geen negatieve BKR registratie heeft.

Zodra de verhuur start, kunt u het online inschrijfproces starten. Hier wordt gevraagd om gegevens over uw inkomen in te vullen. Aan de hand van de documenten die worden opgevraagd, wordt vervolgens gecontroleerd of u aan de inkomenseis voldoet.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een woning te huren is het belangrijk dat u iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomensrichtlijnen opgesteld:

  • Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs;
  • Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand;
  • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.

Eigen vermogen

Wanneer u eigen vermogen heeft en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 10% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Eigen vermogen vanaf € 50.000,- telt mee. Naast uw eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Kan ik als uitzendkracht een woning in De Nieuwe Sint Jacob huren?

Helaas kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een woning te huren in De Nieuwe Sint Jacob.

Kan ik als ondernemer een woning in De Nieuwe Sint Jacob huren?

Als ondernemer kunt u een woning huren als u minimaal 1 jaar een eigen onderneming heeft en aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd.

Het is goed om te weten dat aan ondernemers een waarborgsom van 3 maanden de kale huur wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst. De waarborgsom moet voor de sleuteloverdracht in bezit zijn van de verhuurder.

Inschrijven
Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

Zodra de verhuur van start gaat vind u op de website een button met “direct inschrijven”. Vervolgens kunt u een account aanmaken voor “mijn omgeving”: een online dossier waarin u veilig uw gegevens en documenten kunt aanleveren.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief indien u op de hoogte gebracht wilt worden zodra de datum van de start verhuur bekend is.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

U hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien u niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent.

Welke documenten dien ik aan te leveren?

Tijdens de inschrijving worden er documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten gerelateerd aan uw identiteit en uw inkomen. Welke documenten dit precies zijn, hangt dus af van uw persoonlijke situatie. Tijdens het inschrijfproces krijgt u hier meer uitleg over en ziet u in uw persoonlijk dossier welke documenten er worden gevraagd.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn documenten voldoen aan de AVG richtlijnen?

Om identiteitsfraude tegen te gaan zijn er landelijke richtlijnen opgesteld voor het aanleveren van persoonlijke informatie. Dit houdt onder meer in dat uw BSN en pasfoto niet zichtbaar mogen zijn op de documenten die u aanlevert. Hiervoor kunt u gebruik maken van de KopieID app van de Rijksoverheid. Lees er hier meer over.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

Zodra de verhuur van start gaat, krijgen alle geïnteresseerden de mogelijkheid om zich online in te schrijven voor hun droomwoning. Tijdens de inschrijving worden persoonsgegevens, informatie over uw inkomen en eventuele vaste maandlasten opgevraagd. Deze informatie wordt gebruikt om te controleren of u aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen. Ter ondersteuning van de ingevulde informatie, upload u de gevraagde documenten in uw dossier. Deze documenten tonen aan dat de door u ingevulde informatie klopt.

Geschikte kandidaten worden vervolgens gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de ingevulde gegevens, uw voorkeurswoningen en eventuele toewijzingscategorieën die vooraf kenbaar worden gemaakt. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor één woning zijn, wordt er een digitale loting ingezet om de voorlopige toewijzing te bepalen.

Wanneer hoor ik of ik een appartement toegewezen heb gekregen?

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten, worden alle dossiers beoordeeld. U ontvangt van ons nader bericht per e-mail of de woning voorlopig aan u is toegewezen. Mochten na deze eerste inschrijving nog appartementen beschikbaar zijn, geldt vervolgens de volgorde van binnenkomst. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Huren & voorwaarden
Wie mag een woning in De Nieuwe Sint Jacob huren en bewonen?

U kunt alleen een woning in De Nieuwe Sint Jacob huren wanneer u er zelf gaat wonen en u na verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente waar de woning staat. Het is verboden om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van het appartement.

Wat is de minimale huurtermijn?

U huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand.

Is het toegestaan om de wanden te schilderen of behangen?

U mag de woning naar uw eigen smaak inrichten en decoreren. Daar hoort ook het schilderen of behangen van de wanden bij. Het schilderen van deuren en kozijnen is niet toegestaan. Houdt u er ook rekening mee dat u de woning met witte wanden moet achterlaten indien u gaat verhuizen.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Is het toegestaan om huisdieren te houden?

U neemt natuurlijk uw trouwe viervoeter graag mee naar uw nieuwe woning. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat uw huisdier geen overmatig lawaai maakt, niet ontsnapt en geen schade aan de woning toebrengt.

Wat zijn de voordelen van huren?

Huren is zorgeloos en luxe. U weet namelijk waar u financieel aan toe bent. U heeft vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. U huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.

Daarnaast geniet u van een modern duurzaam huis, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor u klaar!

Kwaliteit & voorzieningen
Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden in de badkamer en deels in de keuken en het toilet zijn voorzien van wandtegels in de kleur wit glans. De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk.

Hoe is de keuken afgewerkt en welke apparatuur zit er in?

In uw appartement of stadswoning in De Nieuwe Sint Jacob kookt u in een luxe Keller keuken, voorzien van moderne inbouwapparatuur. De keuken heeft een stijlvolle kleurstelling met witte kasten en een zwart composiet werkblad. Qua apparatuur hebt u de beschikking over een inductiekookplaat met afzuigkap, een geïntegreerde vaatwasser, koel-/vriescombinatie en een multifunctionele oven met magnetron functionaliteit.

Hoe wordt de woning en het water verwarmd?

De woning is voorzien van een warmtepomp met warmwater voorraadvat van 180 liter. Deze warmtepomp is een all-electric oplossing voor het verwarmen van de woning en het water, waardoor er geen gasaansluiting meer nodig is in uw woning. De warmtepomp zorgt voor een comfortabele constante temperatuur in de woning, en kan naast verwarmen ook de ruimte koelen.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

U kunt uw auto parkeren in de ondergelegen privégarage.