Algemeen
Wanneer start de verhuur?

De start verhuur wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2021. De exacte datum is nog niet bekend. Wilt u graag op de hoogte gebracht worden zodra deze datum vastgesteld is? Zorg er dan voor dat u de nieuwsbrief ontvangt.

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

De verhuur is nog niet gestart. Wilt u automatisch bericht ontvangen als de verhuur van start gaat? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief. U ontvangt dan een update zodra er nieuwe informatie beschikbaar is over de appartementen. Daarnaast brengen wij u op de hoogte van het online verhuurproces. Zo bent u er helemaal klaar voor zodra de verhuur van start gaat.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen en stadswoningen in De Nieuwe Sint Jacob worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om in aanmerking te komen voor huurtoeslag.

Wanneer worden de appartementen en woningen opgeleverd?

De verwachte oplevering is het eerste kwartaal van 2022. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wilt u graag weten hoe het er voor staat? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Wat is de invloed van COVID-19?

Op deze website van De Nieuwe Sint Jacob vermelden wij de geplande oplevering van de woningen. Op dit moment verwacht de aannemer dat deze datum wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er verdere beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Wij houden dit goed voor jou in de gaten en wanneer u bij ons een woning wilt huren en informeren wij u uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht. Houd hier dus alsjeblieft rekening mee wanneer u de huur opzegt of uw huidige woning verkoopt.

Kan ik de appartementen bezichtigen?

U bent vast erg benieuwd hoe de woningen van De Nieuwe Sint Jacob er uit komen te zien. Omdat het vanwege veiligheidsrichtlijnen op de bouw en de huidige coronamaatregelen niet mogelijk is om zomaar langs te komen, plaatsen wij op deze website impressiebeelden en video’s zodra deze beschikbaar zijn.

Mocht het in de toekomst toch mogelijk zijn om een (model)woning te bezoeken, dan zullen wij u daarover informeren via onze nieuwsbrief. Zorg er dus voor dat u die ontvangt!

Wat is de invloed van de maatregelen omtrent Corona op de bouw?

Op deze website vermelden wij de geplande oplevering van de woningen. Op dit moment verwacht de aannemer dat deze datum wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er verdere beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Wij houden dit goed voor u in de gaten en wanneer u bij ons een woning wilt huren, informeren wij u uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht.

Houd hier dus rekening mee wanneer u de huur opzegt of uw woning verkoopt.

Toetsing en inkomen
Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om te huren in De Nieuwe Sint Jacob?

Om in aanmerking te komen voor een appartement of stadswoning is het van belang dat u kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Als huurder moet u zelf aan deze richtlijnen voldoen, garantstelling van derden is niet mogelijk. Daarnaast is het belangrijk dat u geen negatieve BKR registratie heeft.

Zodra de verhuur start, kunt u het online inschrijfproces starten. Hier wordt gevraagd om gegevens over uw inkomen in te vullen. Aan de hand van de documenten die worden opgevraagd, wordt vervolgens gecontroleerd of u aan de inkomenseis voldoet.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een woning te huren is het belangrijk dat u iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomensrichtlijnen opgesteld:

  • Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs;
  • Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand;
  • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.

Eigen vermogen

Wanneer u eigen vermogen heeft en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 10% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Eigen vermogen vanaf € 50.000,- telt mee. Naast uw eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Kan ik als uitzendkracht een woning in De Nieuwe Sint Jacob huren?

Helaas kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een woning te huren in De Nieuwe Sint Jacob.

Kan ik als ondernemer een woning in De Nieuwe Sint Jacob huren?

Als ondernemer kunt u een woning huren als u minimaal 1 jaar een eigen onderneming heeft en aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd.

Het is goed om te weten dat aan ondernemers een waarborgsom van 3 maanden de kale huur wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst. De waarborgsom moet voor de sleuteloverdracht in bezit zijn van de verhuurder.

Inschrijven
Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

Zodra de verhuur van start gaat vind u op de website een button met “direct inschrijven”. Vervolgens kunt u een account aanmaken voor “mijn omgeving”: een online dossier waarin u veilig uw gegevens en documenten kunt aanleveren.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief indien u op de hoogte gebracht wilt worden zodra de datum van de start verhuur bekend is.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

U hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien u niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent.

Welke documenten dien ik aan te leveren?

Tijdens de inschrijving worden er documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten gerelateerd aan uw identiteit en uw inkomen. Welke documenten dit precies zijn, hangt dus af van uw persoonlijke situatie. Tijdens het inschrijfproces krijgt u hier meer uitleg over en ziet u in uw persoonlijk dossier welke documenten er worden gevraagd.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn documenten voldoen aan de AVG richtlijnen?

Om identiteitsfraude tegen te gaan zijn er landelijke richtlijnen opgesteld voor het aanleveren van persoonlijke informatie. Dit houdt onder meer in dat uw BSN en pasfoto niet zichtbaar mogen zijn op de documenten die u aanlevert. Hiervoor kunt u gebruik maken van de KopieID app van de Rijksoverheid. Lees er hier meer over.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

Zodra de verhuur van start gaat, krijgen alle geïnteresseerden de mogelijkheid om zich online in te schrijven voor hun droomwoning. Tijdens de inschrijving worden persoonsgegevens, informatie over uw inkomen en eventuele vaste maandlasten opgevraagd. Deze informatie wordt gebruikt om te controleren of u aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen. Ter ondersteuning van de ingevulde informatie, upload u de gevraagde documenten in uw dossier. Deze documenten tonen aan dat de door u ingevulde informatie klopt.

Geschikte kandidaten worden vervolgens gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de ingevulde gegevens, uw voorkeurswoningen en eventuele toewijzingscategorieën die vooraf kenbaar worden gemaakt. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor één woning zijn, wordt er een digitale loting ingezet om de voorlopige toewijzing te bepalen.

Wanneer hoor ik of ik een appartement toegewezen heb gekregen?

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten, worden alle dossiers beoordeeld. U ontvangt van ons nader bericht per e-mail of de woning voorlopig aan u is toegewezen. Mochten na deze eerste inschrijving nog appartementen beschikbaar zijn, geldt vervolgens de volgorde van binnenkomst. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Huren & voorwaarden
Wie mag een woning in De Nieuwe Sint Jacob huren en bewonen?

U kunt alleen een woning in De Nieuwe Sint Jacob huren wanneer u er zelf gaat wonen en u na verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente waar de woning staat. Het is verboden om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van het appartement.

Wat is de minimale huurtermijn?

U huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand.

Is het schilderen van de kozijnen en wanden toegestaan?

De kozijnen en wanden zijn in een neutrale kleur afgewerkt. De wanden worden glad afgewerkt en gesausd opgeleverd. U mag de binnenkant van het appartement naar uw eigen smaak maken. Dus u mag de wanden schilderen of behangen. De aluminium buitenkozijnen en de metalen binnenkozijnen mogen niet worden geschilderd. Hetzelfde geldt voor de binnendeuren, ook deze mogen niet worden geschilderd. Tevens is het niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren. Houd er wel rekening mee dat wanneer u besluit het appartement te verlaten, deze in de oorspronkelijke staat moet worden teruggebracht. Vraag bij twijfel de vastgoedmanager wat hierin wel en niet is toegestaan.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden in de woningen?

De woningen worden voorzien van vloerverwarming welke zowel kan verwarmen als koelen. Er worden zwevende dekvloeren toegepast. Voordat u een vloer aanschaft adviseren wij u goed te overleggen met uw vloerenleverancier welke vloerafwerking geschikt is.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Is het toegestaan om huisdieren te houden?

U neemt natuurlijk uw trouwe viervoeter graag mee naar uw nieuwe woning. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat uw huisdier geen overmatig lawaai maakt, niet ontsnapt en geen schade aan de woning toebrengt.

Wat zijn de voordelen van huren?

Huren is zorgeloos en luxe. U weet namelijk waar u financieel aan toe bent. U heeft vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. U huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.

Daarnaast geniet u van een modern duurzaam huis, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor u klaar!

Kwaliteit & voorzieningen
Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden in de gehele woning, met uitzondering van de technische ruimte, meterkast, toilet, gedeelte van de keuken en badkamer, worden glad afgewerkt en wit gesausd opgeleverd. De wanden zijn van beton of metalstud. In de woningen worden géén plinten toegepast. Boven het aanrechtblad in de keuken komt wit tegelwerk.

De plafonds worden voorzien van wit spuitwerk.

Hoe is het separaat toilet afgewerkt?

Het toilet is voorzien van een zwevend wandcloset en een fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn antraciet/zwart en de wandtegels wit van kleur. De wanden in het toilet boven de tegels (vanaf ongeveer 1,35 meter hoog) hebben spuitwerk.

Hoe is de keuken afgewerkt en welke apparatuur zit er in?

De woningen zijn voorzien van luxe Keller keukens. De keukens zijn wit van kleur, hebben een composiet stenen aanrechtblad en zijn en voorzien van ATAG inbouwapparatuur zoals: inductiekookplaat, afzuigkap, koel-/vriescombinatie, combi-oven en vaatwasser. Sommige woningen hebben ipv een koel-/vriescombinatie een koelkast met vriesvakje. De keukenopstelling kan per woning verschillen en staat ingetekend op de plattegronden die vanaf start verhuur op de website zichtbaar zullen zijn.

Hoe is de badkamer ingericht en afgewerkt?

De woningen worden opgeleverd met een comfortabele badkamer voorzien van inloopdouche, toilet, (dubbele) wastafel en spiegel. Sommige woningen hebben naast het toilet in de badkamer nog een separaat toilet. De wandtegels in de badkamer en het toilet zijn wit van kleur en de vloertegels antraciet/zwart. De badkameropstelling kan per woning verschillen en staat ingetekend op de plattegronden die vanaf start verhuur op de website zichtbaar zullen zijn.

Hoe wordt de woning verwarmd?

De woningen worden voorzien van vloerverwarming welke zowel kan verwarmen als koelen. Alle woningen krijgen een warmtepomp met buiten-unit.

Hebben alle woningen een buitenruimte?

Iedere woning in De Nieuw Sint Jacob is voorzien van een eigen buitenruimte in de vorm van een terras / loggia of balkon. Op de plattegronden is terug te zien welke soort buitenruimte hoort bij welke woning. De plattegronden zullen vanaf start verhuur op de website zichtbaar zijn.

Is er een afzuigsysteem in de appartementen aanwezig?

In de woningen wordt een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning toegepast. Alle verblijfsruimtes worden voorzien van CO2 regeling.

Zijn er nog extra bergingen in de onderbouw?

Naast de berging in de woningen zijn er geen separate bergingen gerealiseerd in de onderbouw. Voor stalling van fietsen zijn algemene fietsenbergingen gecreëerd.

Waar kan ik mijn fiets en auto parkeren?

In de ondergrondse parkeergarage zijn parkeerplaatsen aanwezig voor bewoners van De Nieuwe Sint Jacob. In principe huurt u de woning inclusief één parkeerplaats, dit is geen vaste parkeerplaats maar een zogenaamde “zwerfplek”. Er zijn een aantal woningen die zonder parkeerplaats worden verhuurd. Welke woningen dat zijn staat aangegeven op de huurprijslijst die bij start verhuur te downloaden is vanaf de website. Verder is er in de parkeergarage een gezamenlijke fietsenberging aanwezig.  Tevens zijn er een viertal ruimtes ingericht voor het stallen van scootmobiels. De mogelijkheden voor het laden van elektrische auto’s en fietsen wordt momenteel onderzocht en indien mogelijk ingepast in het project.

Hoe energiezuinig is De Nieuwe Sint Jacob?

De appartementen in De Nieuwe Sint Jacob zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Op het dak liggen zonnepanelen. De stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt voor centrale voorzieningen in het gebouw, bijvoorbeeld verlichting. Alle woningen krijgen een warmtepomp welke kan verwarmen en koelen. Alle woningen krijgen een CO2 gestuurde WTW unit en alle appartementen zijn goed geïsoleerd. Dit heeft verschillende voordelen. We dragen een steentje bij aan een beter milieu én de kosten voor bijv. verwarming vallen lager uit. Dat voordeel komt iedere maand terug!