Huren met zorg altijd dichtbij in De Nieuwe Sint Jacob

Judith
18 oktober 2021
Bewoners
0
Nieuwsbrieven

Nieuwe stek voor levendig stel

 

 

Het plan om te verhuizen was jaren geleden al geboren. In hun appartement in de Kerkstraat in Amsterdam,vlakbij de Prinsengracht, wonen zij nu al bijna dertig jaar met veel plezier, maar wat er niet is, legt Hans de Vries (73) uit, “is een lift.” En altijd komt er een moment dat een trap iets wordt om rekening mee te houden. In het begin keken zij om zich heen met de bedoeling iets in de buurt te gaan kopen, want ze hoefden er niet eens met elkaar over te praten om ergens anders te wonen dan in hun geliefde Plantagebuurt waar zij de weg kennen en graag geziene gasten zijn in de cafés en restau rants. Maar het bleek te kostbaar, veel te kostbaar en juist daarom zijn Hans en zijn Russische vrouw Alla (75) zo tevreden met hun huurwoning in De Nieuwe Sint Jacob, recht tegenover Artis.

Verhuizen
“Je moet het zo zien” legt Hans uit “dat als je daar woont en je hebt iemand nodig die wat licht verzor-gend werk voor je doet, dan kun je dat organiseren en als je volledig aan bent gewezen op de zorg, dan kan dat ook.” “Een rustig idee” vindt ook Alla. Allebei zeggen ze hun uitgebreide vriendenkring niet tot last te willen zijn. En daar komt bij dat ze juist in deze veilige omgeving verwachten hun huidige leven voort te kunnen zetten. Want het stel, hij een gepensioneerd historicus en zij een voormalig ondernemer in de culturele sector, zit bepaald niet achter de geraniums. Iedere week bezoeken zij een tentoonstelling en een concert. Hans is onverwacht fel als het gaat over de gevolgen van de voorbije lockdown “Ik vond het vreselijk.” Begin volgend jaar hopen ze te verhuizen. Zij hebben gekozen voor een appartement op de zesde verdieping. “Het uitzicht is niet spectaculair, maar wij vinden het mooi.” Het nieuwe appartement is het meest ruime model. Hans droogjes, “We hebben nogal wat rotzooi
die we kwijt moeten.”

De Nieuwe Sint Jacob is een luxe appartementengebouw met een grote binnentuin aan de Plantage Middenlaan. Er is plek voor 305 appartementen en 20 stadswoningen. De appartementen variëren onderling in grootte en indeling. Hans en Alla bestudeerden de tekeningen en bezochten een modelwoning. Inschrijven voor een huurwoning wil voor senioren soms een lastig klusje zijn, maar stelt Alla gerust, “Hier zijn we zó goed geholpen. Ze namen écht de tijd voor ons.”

Onafhankelijk
Allebei vinden zij het belangrijk om in het nu te leven en niet te veel aan vroeger te denken. Hans bezoekt de thuiswedstrijden van Ajax, gaat regelmatig naar het naburig café voor een goed gesprek met vrienden en noemt de Plantagebuurt, “Echt Amsterdam.” Alla heeft veel contact met jonge mensen die zij bijstaat met advies over studie of werk. “Ja, dat is vanzelf zo ontstaan.” Nu zijn ze allebei nog gezond (even afkloppen tegen de houten onderkant van het tafelblad) maar als daarin iets verandert, is het fijn om te weten dat goede zorg dichtbij is en zij straks op niemand een beroep hoeven doen. Hans kijkt naar zijn vrouw en zegt, “We zijn graag onafhankelijk.”

Heeft u belangstelling?
De bouw van De Nieuwe Sint Jacob is volop bezig. Aan het einde van het eerste kwartaal 2022 zal het project worden opgeleverd, zo is de planning. De woningen worden verhuurd in de vrije sector.

Meer informatie, inschrijven of bezichtigen? Bekijk de informatie op deze website of neem contact op met de verhuurmakelaar.

Delen