Online verhuur, hoe werkt dat?

De woningen van De Nieuwe Sint Jacob worden online verhuurd. Dat betekent dat alle stappen digitaal plaatsvinden, van de inschrijving tot de ondertekening van het huurcontract. Wellicht bent u nog niet bekend met online verhuur. Daarom leggen wij u aan de hand van een aantal instructievideo's uit hoe de online verhuur in zijn werk gaat.

Stap 1: Start uw inschrijving

Zodra de verhuur is gestart, kunt u met inschrijven beginnen. Start uw inschrijving via de button "direct inschrijven" bovenaan de pagina. Hiermee komt u op het inschrijfformulier terecht. U wordt gevraagd om een aantal basisgegevens in te vullen om een account aan te maken waarmee u uw inschrijving kunt vervolgen. Schrijft u samen met uw partner in? Dan dient u beiden een account aan te maken. U ontvangt vervolgens een verificatielink in uw inbox, waarmee u uw account kunt activeren.

Stap 2: Inloggen persoonlijk account

Na het aanmaken van uw account, kunt u hierop inloggen. Hiermee komt u in de beveiligde omgeving terecht, waar u vervolgens uw gegevens kunt invullen. Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om en verstrekken deze nooit aan derden. Wij gebruiken uw gegevens enkel om te bekijken of we een woning aan u kunnen toewijzen.

Stap 3: Woningvoorkeur aangeven

Op deze website vindt u het woningaanbod van De Nieuwe Sint Jacob terug. Middels de woningzoeker of het totaaloverzicht kunt u uw droomwoning zoeken. Noteer de adressen van de woningen van uw voorkeur, zodat u ze in uw dossier kunt toevoegen. Zo weten wij voor welke woning(en) u in aanmerking wilt komen.

Stap 4: Documenten uploaden

Om uw documenten toe te voegen aan uw online dossier, is het handig om deze eerst digitaal te verzamelen. U vindt op deze website een documentenchecklist en een aantal aandachtspunten. Deze hebben te maken met de geldigheid van de documenten en de AVG richtlijnen waar de documenten aan moeten voldoen. Welke documenten wij van u vragen hangt af van uw inkomenssituatie.

Stap 5: Extra opmerkingen

Zijn er bijzonderheden waar rekening mee gehouden moet worden bij de beoordeling van uw dossier? Dan kunt u deze hier toelichten. Daarna kunt u uw dossier definitief verzenden. Hiermee is uw inschrijving compleet. U ontvangt hiervan een bevestiging op het door u ingevulde e-mailadres.

Stap 6: Toewijzingsronde

Op een vastgestelde datum wordt de eerste toewijzingsronde gehouden. Hierbij worden alle geschikte kandidaten gematcht met de beschikbare woningen. U bent een geschikte kandidaat indien u uw inschrijving voltooid hebt, aan de inkomenseis en andere huurvoorwaarden voldoet, en alle documenten hebt geüpload in uw dossier.

Stap 7: Toewijzing accepteren

Indien u een voorlopige toewijzing ontvangt, kunt u deze accepteren in uw digitaal dossier. Daarna wordt uw dossier inhoudelijk beoordeeld. Er wordt een credit check en een PEP- en/of Sanctietoets uitgevoerd. Indien alles akkoord is, ontvangt u digitaal de huurovereenkomst voor ondertekening.